laupäev, 16. veebruar 2013

Seekord siis DNF!

Eelmisel aastal suutsin selle karmi maratoni lõpuni teha, seekord tuli umbes 6 tundi enne lõppu kõrvale astuda - kuidagi kahju oleks olnud loobuda sellest, mille nimel sai varasügisest peale vaeva nähtud. Kuigi homne TM ei ole minu selle aasta peamine eesmärk, veelgi enam, see suusasõit ei mahu isegi kolme tähtsama eesmärgi hulka, siis väikese vahekokkuvõttena tehtust kõlbab homne talvine laulupidu küll ja enamgi veel.

Homne tulemus peaks selguma umbes kella poole ühe paiku, sest viimased teated ilmarindelt lubavad kiiret rada, aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada. Eelmise postituse lõpus sai küll lubatud veel ühte maratoniteemalist infokildu, aga lapse haigestumine öösel vastu neljapäeva keeras minu plaanid pea peale ja nii jäigi see kirjutis sündimata. Ega ka täna mingit kirjutamise plaani polnud, aga üks idee hakkas mind tänase suure suusamäärimise käigus kummitama. Kuna selle töö käigus käib käe alt läbi nii palju erivaid suuski, siis kohe tahtmatult tekib soov veidi statistikat teha. Seda enam, et valim on suurem (üle poole protsendi), kui tavaliste nn üle-eestiliste gallupite puhul (ca pool promilli)!
Haanjamatkad.ee nõiaköögis täna lõuna paiku!
Üldiselt oli tulemus etteaimatav, aga et selle ühe margi osakaal nii mäekõrguseks osutub, seda ei osanud oodata. Meie tiimi poolt Tartu maratoniks määritavate suuskade ülelugemisel selgus selline tõde:
1. Fischer 55,1% ehk 27/49
Võitja kohta võiks veel välja tuua, et 10 paari olid nn numbrisuusad, 4 paari tavalised RCS-id ja 13 paari igasugu muud cs-id või cr-d või sc-d
2. Madshus 14,2% ehk 7
3. Rossignol 10,2% ehk 5
4. Salomon 8,1% ehk 4
5. Atomic ja Peltonen 4% kumbagi ehk 2
7. Elan ja Visu 2% ehk 1 esindaja

Kui nüüd keegi suudaks selle valimi alusel mõne analüüsi teha ja välja öelda, miks selle ühe margi ülekaal nii masendavalt suur on, siis see oleks tore. Kas on selles süüdi suusa enda headus või see, et AV kullad tulid just seda marki suusaga ning see on rahva mällu kinnistunud kui võitja suusk? Ei tea, hetkel ei suuda rohkem mõelda ka, uni hakkab tulema...
Töö käib!
Ilusat maratoni kõigile homsetele startijatele ja kaasaelajatele!!!

2 kommentaari:

  1. Vähemasti võib öelda, et kui maratonil sain mina kotti, siis suusamäärimisel saime koos vennaga jack-poti!

    49-st tehtud paari omanikust on 7 inimest juba järgmiseks Tartu maratoniks koha reserveerinud!!!

    VastaKustuta