pühapäev, 13. jaanuar 2013

13-1-13-13-42,2!!!

Kes pealkirjast aru ei saa, siis kood on siin: 13. jaanuaril 2013 jooksin mina oma 13-nda maratoni!

Ma loodan kogu südamest, et vähemasti aastal 2015 on nii, et iga kuradima nädalavahetusel saab Eestis maratoni joosta. Miks??? No kasvõi sellepärast, et täna minu poolt nö poolvägisi Rakverre veetud endisaegne kõva rattamees Ivo Põld ütles tänase päeva kohta, et: "Parem hea võistlus, kui sitt trenn!". Ehk siis, kui võtta maratoni mitte kui ülimat väljakutset, vaid head võimalust joosta turvatud ja joogipunktidega rajal 42,2km ( ja üsnagi mitteolulise faktina saada Eesti Maratonide edetabelisse kirja üks läbitud maraton) ning võttagi seda hea treeninguna, siis miks mitte? Igatahes tänane Rakvere talvejooksude sarjas 10km jooksu lisana peetud maraton tõi vist starti pea sama palju osalejaid kui sellel 10km pikkusel nö põhijooksul.

Kui nüüd nö juurte juurde minna, siis Rakvere talvejooksude korraldaja Andrus Lein lisas sel aastal kohalike maratonihullude pealekäimisel oma jooksusarja 10km jooksule lisaks ka maratoni. Ja kuni tänase hommikuni oli mees põdenud, et kas ikka mõni segane maratoni jooksma tuleb. Aga neid, vaatamata umbes 10-päevasele etteteatamise ajale, tuli kokku lausa 15! Suutsin ka ise kaks seni vaid DnB Nord maratone jooksnud rattameest Rakverre kaasa vedada, kes lõppkokkuvõttes hõlvasid poodiumi II ja III koha!?! Aga kõikide maratonijooksjate taust oli kirev, võitja Erkki Etverki 3:14-st kuni Rein Pärna (Eesti Maratoni Grand Old Man oma pealt 200 joostud maratoniga) ajani alla 6 tunni!!! Aga kes täna rongist maha jäi, siis sellele teadmiseks, et 24.02 ja 3.03 on samalaadne üritus toimumas. Mina küll kahjuks ei saa nendel jooksudel osaleda Haanja Suusa100 ja Vasaloppeti tõttu, aga teie andke minna!!!
Esikolmik koos naiste teisega: vasakult II koht Peeter Kand,
võitja Erkki Etverk, naiste teine Marika Roopärg
ja meeste kolmas Ivo Põld!
Oma jooksust niipalju, et alustasin rahulikult umbes 6:00 tempos ja plaan oli kuni lõpuni sama tempot hoida. Kui vaadata minu tänast endomondo graafikut, siis see õnnestus, välja arvatud ca 20km paiku tekkinud seisak, kui ootasin dzentelmenina minuga kaasa jooksnud daami, kes läks tanklasse ennast kergendama. Muidu jooksime koos ja üritasime selle 6min/km sees püsida ja see tuli meil välja. Esimesed 23km sai läbitud keskmise pulsiga 141 (väga rahulik jooks) ja viimased 20km keskmise pulsiga 147. Endomondo GPS näitas maratoni pikkuseks 43,18km ja aega kulus selleks 4:16:18. Polegi varem selle 4:10-4:20 vahelise kümne sisse jooksnud!!!
Umbes kilt joostud, 41 veel minna.... Foto: Riho Lüüs
Aga kõige parem meel on hetkel sellest, et kusagil kehas pole jälgegi sellest, et oleks maratoni jooksnud. Muidugi on mõned lihased ja liigesed veidi valusad, aga nad on valusad ka peale 10-15km jooksutrenni... Nüüd paar päeva taastumiseks (ujumine), siis mõned kiirendused ja hakkabki peale Estoloppet!! Ja seal tuleb panna, et TM-iks endale koht välja võidelda!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar