pühapäev, 4. jaanuar 2015

Vaheaasta 2014!

Vaheaasta ei tähenda mingil juhul seda, et aasta jäi vahele! Kaugel sellest, läinud aastas oli nagu tavaliselt 365 päeva, millesse mahtus palju nö tavapärast rutiini, aga ka palju uut ja huvitavat. Õnneks, sest minusugune rahutu hing ei suuda aastast aastasse käia täpselt samades jäljedes - treenida samal ringil, osaleda samadel võistlustel või siis kirjutada siia pidevalt sama juttu! Elame ju ainult kord ning need meile antud aastad ei tohi ära kuluda nii, et surres oleks kahju vaid ühte auku elatud elu pärast!
Ettaler Mühle - hea resto ja vinge maja, aastast 1701!
Külastatud jaanuaris König Ludwig Lauf'i reisi ajal!
Saksamaa 2014
Teisalt on ka traditsioonide hoidmisel oma võlu, kuid viimastel aastatel on neist mõned hakanud murenema ja kaduma ning asenduma uute ja minu jaoks huvitavamate sündmustega. Nii näiteks on kunagised nö "aamen kirikus" üritused nagu TRR ja TRM minu menüüst haihtunud, asemele on aga tulnud kasvõi säärased üritused nagu "Pekist priiks" või "Viimase öö unistus". Meie seetsinane maailm on pidevas muutumises ning mulle meeldib muutuda koos sellega, selmet takerduda suletud ringi!
31.12.2014 ca kell 13:00!!! Kas tuli hää mõte või
hakkas kuum? "Viimase öö unistus" Meremõisas,
aasta 14-nes maraton. Foto: Jaanika Mändla
Eesti 2014
"Kastist väljas" mõtlemine rikastas eelmisel aastal minu mälestus- ja kogemuspagasit mitme uue osalemisega sündmustel, millest on siin blogis aasta jooksul ka juttu olnud, aga tegelikult oli see 2014. vaid ettevalmistav etapp millekski suuremaks - selleks, mis on mind ees ootamas alanud aastal:
- Finland Ice Marathonil läbisin 100km, saamaks aimu, kuidas selle aasta veebruaris sealsamas ära teha 200km pikkune uisudistants;
- sõitsin rattaga läbi brevetid 300, 400 ja 600km - kvalifitseerumaks ametlikult ja valmistumaks vaimselt augustis ees ootavale Pariis-Brest-Pariis 1200km pikkusele sõidule;
- läbisin 14 maratoni, saamaks teada, kuidas läbida kolme järgneva aasta jooksul eesmärgiks seatud veel 64 maratoni, täitmaks ühte uuemat (loe: hullemat) unistust - joosta oma 50-ndal juubelil oma sajas maraton!
Kestvussportlase unistus - lausa kahest kraanist tuleb
spordijooki, kõrvalt veel vett ka.... :)
Rootsi 2014
Kuna see eelnev lõik oli ju puhas tulevikumuusika ja kogemata eesmärkide väljalobisemine, see postitus aga peaks rääkima ikka möödunud aastast, siis siinkohal tuleb "director's cut" ja järgneb statistiline kokkuvõte aastast 2014 koos kommentaaridega. Kuna vahetasin suvel oma spordikella uuema vastu ning pole veel senimaani saanud vana ja uut süsteemi omavahel sünkrooni panna, pean kokkuvõtete tegemisel toetuma endomondo.com statistikale ja see on selline kaheldav, kilomeetrid on õiged, aga ajafaktorisse tuleks suhtuda koefiga 0,8 või veel vähem:
Läbitud kilomeetrid 7806, sh
- MNT 4764km,
- MTB 1252km
- Jooks 1136km
- Uisk 246km
- Suusk 241km
- Kõnd 144km
- Ujumine 3,73km........
- Rulluisk 0
- Rullsuusk 0
Kulutatud aeg 464h??? Reaalne oleks tegelikult mingi 400, aga võtan kunagi ette ja teen käsitsi ära selle töö, mida Polar pole oma tootearendusega seni suutnud!
Sm. Sosnovski nimelise katsemajandi katsepõllul. Varsti on kogu
Venemaa selle taimega kaetud. Pilt rattaretkelt ümber Peipsi juunikuus.
Venemaa 2014
Tegelikult võiks nö üldpildis rahule jääda, sest kuigi ma sõitsin 2012 aastal (kogukilometraaž 9134km) mingi paarsada kilomeetrit ratast rohkem, oli tookord see lisa saavutatud nö ekstra sügislaagriga Mallorcal. Joostud sai sel aastal rohkem kui kunagi varem elus, nii et ainus asi, mis jääb painama ja teeb läinud aasta kahe aasta tagusest lausa 1300 kilomeetri võrra kehvemaks, ongi lumel suusatamine. 2012 aastal 1500km, eelmisel 241km - vahe 1300km. Siia ongi see koer maetud, aga mäletate ju ise, missugune talv ja hilissügis olid 2012. aastal ning missugune see ei olnud läinud aastal! Kokkuvõttes tuleb olla rahul, sest üle-eelmise aasta kogukilometraaž sai eelmisel aastal üle löödud lausa 2000 kilomeetriga! Ja seda nö vaheaastal! Tehtud!
Aga ühte ma ütlen! Ükskõik, mis elus
ka ette ei tule, õlu peab külm olema!!!
Hispaania 2014
Tänaseks aitab, juba lähiajal toon teie ette oma käesoleva aasta plaanid ja eesmärgid, noh kasvõi selleks, et kui mõnikord tekib mul nõrkusehetk, siis saan sellest väljalubatust tõuke ikka õue minna ja trenn ära teha. Nagu eile Võrus - tuule, lume ja vihmaga - aga tehtud see 10km jooksuots sai!



2 kommentaari:

  1. Ilus.
    Jäädes ootama 2015 " täis aasta" plaane.
    Jõudu soovides!

    VastaKustuta
  2. Selliste mahtude pealt ei tohiks 200 km non-stop jääuisku Finland Ice Marathonil sulle eriliseks probleemiks olla. Pigem tekitavad need suured numbrid enda jaoks teatud kõhedust sama distantsi starti ronida. Aga tagasiteed ka vist enam ei ole :)

    VastaKustuta