neljapäev, 13. oktoober 2011

Puhkamine paneb keha valutama

Eelmisel sügisel lõin 15-ndal oktoobril labida maasse. Ehk siis alustasin vundamendi ladumist käesolevaks hooajaks, eelkõige Finale Ultimoks. Ka sel sügisel oli plaan ligikaudu samal ajal alustada, aga organism, täpsemalt siis valutav selg ja tuikavad lihased, sundisid varem tosse jalga tõmbama ja rajale minema.

Nüüd, pärast kolme treeningpäeva, mille jooksul olen läbinud joostes-kepikõndides ligi 28 kilomeetrit, on olemine kohe oluliselt parem. See on see sõltlase elu, kui uut doosi ei saa, kisub olemise pahaks. Nagu narkomaan, aga siis positiivse märgiga. Ka doktor Leho Rips ütles suvel, et organism on nagu tohutu keemiavabrik, mis vabastab just treeningu (pingutuse) ajal organismi teatud mõnuaineid. Ehk siis, kui tahad ennast paremini tunda, ära viska pikali, vaid mine õue.....

Aga jah, hooaja järgne puhkus kiskus erinevatel põhjustel pikale. SEB maratonist möödunud kuu jooksul sai lausa kolm korda spordiga tegeletud - kõik need korrad möödusid single-speediga metsa vahel, mitte treenides, vaid mõõtes, kord Haanja100, siis Haanja Jala100 radasid. Kokku siis kuu aja jooksul tervelt 10h ratta seljas. Lootsin küll Haanja100 järgselt varem liigutamisega alustada, aga Haanja100 rada maha võttes läks mõistatuslikult kaduma minu parema jala jooksujalats, mis oli mind eelmisest sügisest hästi teeninud, läbinud koos minuga ca 650km (sh 3 maratoni). Kui keegi selle kusagilt Haanjast leiab, siis vasaku jala toss maksab vaevatasu!

Esmaspäeval sai siis AT Spordist uued jooksujalatsid soetatud (aitäh meestele hea hinna eest!) ja õhtul kohe rajale. Kuna mahuhooaja alguses tavaliselt kunagi joosta eriti ei kannata (puhkuse kehakaal, jooksulihase taandareng jne), siis tegin esimeseks trenniks traditsioonilise kepikõnni, läbides 1:20-ga kaks Trummi viiest ringi. Allamäge sörkides oli aga jooksutunne nii hea, et üleeile ja eile sai juba nö puhtalt jooksmas käidud. Jalg kandis, tempo sinna 6:20-6:30min/km kanti ja kahe trenniga ligi 18km läbitud. Kusagilt midagi ei valuta, väsimust ei ole - ühesõnaga mõnus! Tunne on kohe nii hea, et homme stardin 38. Saaremaa Kolme Päeva Jooksul. 

Järgmine post juba Saaremaalt ja siis saab ka möödunud aasta (15.10.2010-14.10.2011) kokku võetud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar