pühapäev, 20. veebruar 2011

Sidrun, tühjaks pigistatud, kuradi viirus!

Sõitsin täna peale TM-i kodu ja mõtlesin tänasele postitusele 1000 head pealkirja välja, aga peale sauna ja mõnda plekkpurgist manustatud taastusjooki on kõik ununenud.

Aga asjast ehk siis suusa- ja rahvasportlaste laulupeost ehk Tartu Maratonist, mis oli seekord lausa juubelihõnguline 4-kümnes! 11 päeva enne maratoni sõitsin Trummis-Harkus trennis 20,6km ajaga 1:21.20 keskmise kiirusega 3:58 per kilomeeter. Keskmine pulss oli siis 137. Täna sõitsin 63km ajaga 3:53.46, keskmine kiirus oli 3:42 per kilomeeter, aga keskmine pulss oli 166. Toona oli suusal all suvaline savi, täna tippmääre ja tipp-pidamine. See pisipoja poolt lasteaiast toodud kuradi-kuradi viirus lisas täna minu lõpuajale mingi 20-25 minutit!!!! Ja sellest on tuliselt kahju, tõesti kahju, aga egas maailm sellepärast seisma ei jää. Läks kuis läks!

Ilmselt oli möödunud nädala nö peateemadeks pakane ja TM ning nendevaheline keiss, mida eriti suureks üritas puhuda TM mitteametliku paanikaosakonna asejuhataja kohusetäitja PP, kelle tõsise ja asjaliku töö tulemusena jäi ilmselt paarsada startijat täna üldse kodu, paarsada kuni tuhat osalejat pakkisid ennast üle ja kannatasid rajal kuuma käes ning tagatipuks muretses asejuhataja kt ennast ise nõrgaks ja jäi oma nö TM stammkohast kaugele, kaotades lõpusirgel ka Soonetsile. Ma ise küll ei kuulnud-näinud, aga ta olevat lõpuintervjuus kaevanud ka kehva suusa üle. Suusavennad olevat teinud 230 paari suuski, see ei ole enam määrimine, see on nö liinitöö. Eriline jama on uhkustada määritavate paaride arvuga - kõlab nagu nõukaaegne jutt, et kvantiteeti on sitaks, aga kvaliteeti napib. Minu vend tegi tänaseks ainult 15 paari suuski (hinnaga 40 per paar), tal kulus aega 11 tundi ja tagasiside oli 100% positiivne. Juba õpetaja Laur ütles, et kui tervet rehkendust ei jõua, tee pool, aga tee korralikult. Noh, sain nüüd nö kõik hingelt ära öelda.

Tänane koht 672. ajaga 3:53.46 mõistagi ei rahuldanud, aga arvestades hetke olekut (köha algab ikka veel peaaegu kopsust ja tuleb koos tükkidega) tuleb rahul olla. Riietus-varustus sai täna pandud 95% täppi, keskmised dressipüksid oleks pidand asendama pesupükstega ja üks buff oli liiast. Külm ei hakanud kordagi mitte üheski kohas, ainus häving on vasaku jala kolmas varvas, mis on sinine. Isegi läks hästi, tavaliselt läheb TM-il 2-3 varvast, millest tingituna see nii on, et tea. Kes teab, palun selgitage!!!!

Kui homme mõned pildid leian, viskan üles - nüüd aga taastusjooki(e) tarbima!!!

Lisatud pildid: 21. veebruar kell 19:51

Olen esiplaanil oleva mehe jalge vahel! :))))
Foto: Ardo Säks
Aga Tõnuke oli tegija, aeg 7:17, hüppesuuskade- ja muu täishüppevarustusega. Foto: Kaimo Puniste

4 kommentaari:

  1. Kas Su vend Haanja maratoniks ka suuski määrib ? Tänase maratoni vaatamine tekitas ka endal suure tahtmise järelejäänud maratonidest osa võtta :)

    VastaKustuta
  2. Hetkel ei tea veel, kuna meie tühise talvise töökoormuse tõttu on ta hetkel koos tuhandete kaasmaalastega üle lahe ehitamas. Aga kui huvi on kõvem, tuleks ta kohale. Nii ta vähemasti täna väitis!

    VastaKustuta
  3. Ilm oli uskumatu (heas mõttes) - massipsühhoosist haaratuna mõtlesin minagi soojendusdressiga peale minna. Kuid juba hommikul kl 9 soojenduse ajal tundsin kuidas keha leemendab. Seejärel sai tehtud kiire otsus (1kiht windstopper pesu + kombe + vest) ja ütleme nii, et külmatunne oli vaid kohati jalgadel esimese kolmandiku jooksul.

    VastaKustuta
  4. Minul läks sinakaks üks varbaküüne alune. See oli aga tingitud teadagi millest - varbaküüs jääb niiskeks muutunud soki külge/taha kinni, vahelduva tõukega liikumisel hakkab see küünt väntsutama ning lõpuks retsibki küünealused kapillaarsed veresooned ära. Aga millest sinu varbad sinised, selle pead ise välja nuputama.

    VastaKustuta