laupäev, 16. märts 2013

Suusakutsikas 2013!

Aitäh korraldajatele vinge numbri eest!
Hundid uluvad hetkel metsas, kutsikas niutsub autos ja kirjutab neid ridu. Kahju on, kuradima kahju on! Ootad ja ootad seda võistlust, vanajumal annab veel jumaliku ilma ka, aga siis kui pidu kätte jõuab, on tegijal kumm tühi.
Suusahundi võistluskeskus Käärikul suusastaadionil.
Ei oskagi nagu mõistlikult seletada, miks see just nii läks nagu ta läks. Kolm nädalat tagasi enne Haanja Suusa100-t oli samuti kurgus kipitust tunda, tegelikult on see kurk juba jaanuari lõpust saati hooti valu teinud. Aga kui Haanja Suusa100-l olid hommikul lõõrid lahti ja minek kohe viimase peal (100km 6:32-ga), siis täna oli juba esimesel ringil Harimäel sein ees - pulss 173 ja keha tühi nagu jahukott.
Vestidega korraldajad tööhoos - Madis Paluoja ja Cardo Soosaar.
Järgnevatel laskumistel sai küll veidi taastutud ja mitmetele teistele huntidele kandadele võetud, aga iga järgnev väiksem tõusunukk tundus Vällamäena. Lisaks hakkas see valu vaikselt kurgust allapoole, sinna kopsude poole liikuma. Lõpetasin esimese ringi ajaga veidi alla tunni ja otsustasin Kalevit teha, ehk siis tulla peale esimest ringi rajalt maha. Kalev Käosaar Suusahundi korraldajana on mitmel aastal saanud vaid ühe ringi sõita ja siis korraldama hakanud, sellest ka see "Kalevi tegemine". Kalev ise täna Kalevit ei teinud, sõitis lausa kaks ringi ära ja läks seljakotiga kolmandale SI-jaamasid paigaldama.
Liidrid tulemas teiselt ringilt, vedamas Gaspar Sukk.
Õnneks ei läinud see sõit täitsa tühja, sest sain taas samariitlast mängida. Kui eelmisel laupäeval Haanjas andsin ilma numbrita maratonirajal suuski nö järeltestides ära mõlemad oma suusakepid ning kaks maratonimeest said tänu sellele võimaluse raske Haanja maraton kahe kepiga lõpuni sõita, siis täna läks käiku minu suusakepi käepide. Täiskomplekset suusakeppi ei saanud seetõttu välja laenata, et kepi vajaja oli tänase Suusahundi pikim mees - Priit Ailt. Meisterdasime siis Nevene mehe Rain Jaaksooga Priidule juppidest korraliku töövahendi kokku.
Priit Ailt kolme kepiga.....
Kuigi mitmed sõbrad-konkurendid utsitasid mind ikka edasi sõitma, väitega, et pärast läheb paremaks, otsustasin mitte riskida. Vaja ju juba ülehomme hommikul kell 10 minema panna, ees ootamas 3700 kilomeetrit sõitu ja siis kolm nädalat päikest, rattasõitu, merd ja apelsine. Hola, Espana!!!
Suusahundi noorim ja suurim, ehk isa ja poega Viherpuud!

10 kommentaari:

  1. Oma keha peab tundma!!! See ettetulnud sein tähendas seda, et hetkel olen poole kehakraadiga plusspoolele, ehk siis +37,1!

    Harju keskmise jaoks võib-olla üsna sage kehatemperatuur, aga minu jaoks, kes ma olen olnud viimase 30 aasta jooksul 3 korda palavikus, on see ikka karm laks. Saaks juba palmi alla tervist ravima.....

    VastaKustuta
  2. Kas vasalopeti regamine ikka tehtud? 15 minutiga oli asi välja müüdud:)

    VastaKustuta
  3. Mina olen juba mitu aastat kirjas - autojuhina, kokana, reisikorraldajana, määrdemehena jne.

    Aga kas minu kliendid said, ei tea veel!

    VastaKustuta
  4. Sul vedas,et said ühegi ringi teha.Mul lõppes sõit autos 50km kodust Mäo bensukas,kui autol genekas ilma ette hoiatama töölepingu üles ütles.Olin ette valmistanud 3 paari suuski ja samuti vaimselt end valmis pannud.
    Ju siis vana Taara arvas,et on veel vara nii pikalt suusatada.Igatahes kõvad naised-mehed kes selle 8 tundi läbi sõitsid.
    I"AK"P

    VastaKustuta
  5. Tulemused tulemusteks - 2 kaameraga tüüpi oli rajal, kus on videod?! Saku100 jääb ka ära, kuidas nüüd muidu sügiseni mandrossitame?

    VastaKustuta
  6. heh, saku100 on küll vist mingi nali... ma elan sakus, käin saku rajal suusatamas, loen saku valla infot... aga sellest üritusest kuulen küll esimest korda... pole vist sihtgrupp

    VastaKustuta
  7. Tegemist MTB gurmaanluse tipuga, kus u. pooled alustanuist jõuavad täisdistantsi läbida.
    http://www.porterracing.ee/saku-100/soitjad-pajatavad

    VastaKustuta
  8. mtb küll, aga suusk100...

    VastaKustuta
  9. lihtsalt mainin, et Priit Ailt ei olnud pikim mees rajal :D

    VastaKustuta