reede, 3. veebruar 2012

Treenimise võimalikkusest jääajal!

NB! Postitust täiendatud täna peale trenni!

Viimasel nädalal Eestimaale jõudnud siberi pakane seab tõsised treenijad probleemi ette - harjumuspärase tegevusega ei saa erinevatel põhjustel tegeleda. Põhjuseid võib olla erinevaid, mõne jaoks on õues liiga külm (loe: organism lihtsalt ei talu ekstreemset külma), mõnel pole piisavalt hääd varustust, mis aitaks külma aja üle elada. Kolmas leiab lihtsa põhjuse külma pärast trenn edasi lükata. Neljas võtab oma seitse asja ja läheb spordihalli - jooksma, võimlema, spinnima, sportmängudele jne

Minu jaoks ei ole selline 20-kraadine pakane probleemiks, olen suusatanud ka veidi külmema ilmaga. Aga suusatama ma ei saa, sest buss otsustas peale paaripäevast puhkust kohe pikema puhkuse võtta, ei aita ei ussi- ega püssirohi. Peab vist soojemat ilma ootama. Kuna viimasel ajal pole palju lund tulnud, ei saa ka ökosuusatamist teha - Nõmme tänavad on jääs ja kivikeste all. Kuna ma ei ole ka eriline spordihalli fänn (ilmselt selle kummihaisu tõttu), siis on hetkel ainsaks alternatiiviks kepikõnd ja ujumine.

Eile saigi siis see alternatiiv ära proovitud. Korralikult riidesse ja 40 minutiga jõudsin ujulasse. Kuna läksin ilma keppideta, siis paraja pulsivahemiku saavutamine nõudis korraliku kiirkõnni tegemist, mis aga omakorda mõjus liiga kurnavalt luupealsele lihasele. Basseinis sai tunnikese lihaseid leotatud, siis kuiv pesu selga ja koju tagasi. Kokku sai siis eile 2:25 jooksul läbitud jala 9,4km ja ujutud 3,5km. Trenn missugune. Kohe-kohe lähen ka tänasele tiirule, aga täna võtan kiiruse vähendamiseks ja luupealsete säästmiseks kepid kaasa - nende abil saab vähema kiirusega või siis koormusega pulsi parajaks!
Hoidke tervist ehk soe pesu selga... :))
Täiendatud kell 20:00 Täna sai siis pikemat teed ujulasse mindud, rabas oli ilus. Minu jäljed olid mõnes kohas esimesed, päike paistis ja külm ei olnud. 6,6km ujulasse, seal 3,8km ujumist ja 4,7km tagasi - kokku sai korralik 2:45 pikkune trenn, mis siis, et kolmes osas. Eks nö harrastaja treeningu raskeim osa olegi sealt diivanilt välisukseni - edasi läheb juba ludinal!
Pääsküla raba täna peale lõunat...
Takkajärgi oleks ju võinud rabani (ca 1km kodust) suusad käes astuda ja seal suusad alla panna, oleks saanud oma sõidu ära teha. Homme olen targem!!!

1 kommentaar:

  1. Käisin eile Harku ringil. Üks kiht Crafti pesu, isc soojad riided, peal vest, slaalomikindad + mask ning võib öelda, et isegi oli soe. Keha ei ole mõtet üle pakkida, pigem vaja nägu, varbad ja käed soojas hoida ning 1h30-2h kannatab vabalt -20C sõita.

    VastaKustuta