neljapäev, 4. august 2011

Tee Ironman'ile viib läbi Nuustaku...

Kõik ju selge! Selleks, et 21. augustil kell 8.00 Tammemäe karjääris 3,8km pikkust ujumisetappi ilma kahtluste-kõhklusteta alustada, tuleb enne ära käia Nuustakul. Ilmselt sellel blogil ei ole lugejat, kes ei teaks, et eeloleval pühapäeval toimub Pühajärvel TriStar111 ehk rahvakeeli rattameeste triatlon. Kui ikka eelmise aasta võitja aeg oli 3:13 ja sellest 2:17 oli ta sadulas, siis peab rahvasuuga nõus olema.
Enda ettevalmistus käib ikka peasündmusele mõeldes, ei ole suutnud see TriStar kavadesse korrektuure teha. Kui, siis ainult veidi, võtan nüüd paar päeva rahulikumalt, sest igasugu konkurente on siin tekkinud, kes tahaksid mulle Pühakal särgi sügavale püksi panna! Ja seda ei tahaks ma mitte lubada. Vaadates siin eelmise aasta TriStari tulemusi, kõrvutades-vaagides neid selleaastaste erinevate triatlonide tulemustega, jõudsin tõdemuseni, et ülimaks saavutuseks oleks minu jaoks ajapiiri 4:15 alistamine. See eeldaks 100% õnnestumist nii rajal kui vahetusalades, ehk siis arvude keeles peaks 16-17 minuti vahel veest välja saama ja 19 minuti alguses juba ratta selga ronima. Ratas 3 tunniga ja sellel rajal on hetkel veel ulme, aga võistlustuhinas mine sa hullu tea, äkki õnnestubki? Vaadates mõningate meeste eelmise aasta aegu (siis oli 33°C kuuma), siis ei ole see mitte võimatu tegu. Vahetusalas ei tohi üle 1,5 minuti kulutada, siis jääb 10km jooksu jaoks aega 54:30, mis teeb kilomeetri ajaks 5:27, mis omakorda peaks kõva stiimuli olemasolul joostav olema, isegi pärast 3-tunnist rattasõitu! See siin on aga teooria, praktikas saab asja selgeks pühapäeval kell 15:15.
Valgas, ujumise väljajooksul. Foto: Kalev Ints
Olen enda jaoks vastavalt hetkevormile paika pannud ka Finale Ultimo eesmärgid, aga võib-olla toob pühapäevane sutsakas neisse mõned muudatused, jätan nende avalikustamise järgmisesse nädalasse. Talvel mania grandiosat põdedes välja käidud 10:30 jääb igatahes paremaid aastaid või isegi paremaid mehi ootama.
Valgas viimasel ringil. Oma jook käes, OK!!! Foto: Kalev Ints
Viimased treeningud on möödunud positiivse tooniga, keha annab märku, et suvine hootine treening ei ole suurt auku tekitanud. 8km pikkune teisipäevane jooks andis 148-se keskmise pulsi juures kilomeetri ajaks 5:35, eilne uute aeroraudadega Ironman'i trassiproov (üks ring) näitas 136-se keskmise pulsi juures keskmist kiirust 32km/h. Täna õhtul läheme veel Männiku karjääri kalipsot proovima, aga ilmselt ma sellega Pühajärvel ei uju - distants ainult 1km ja vahetusalas kaotab kalipsoga aega niikuinii..... 
Aga Ironman'il tuleb vist see nahk selga tõmmata, jalad saavad puhata ja neid on peale ujumist veel üle 10 tunni vaja!!!

Kõik nädalavahetuseks Nuustakule!!!

1 kommentaar:

  1. Tule siis täna Trismile pundi juurest ka läbi ja räägi paar sõna juttu @Männiku karjäär.

    Võimalusel tuleks kindlasti kalipsoga ujuda, sest 1km piisavalt pikk distants, et vahetusega kaotatud aeg tagasi teenida ( + keha on rattale minnes soojem)

    VastaKustuta