laupäev, 20. august 2011

12 tundi stardini ehk kõik on peaaegu kontrolli all...

Homme hommikul kell 8 antakse Saku külje all Tammemäe karjääris start ainsale Eestis peetavale täispikale triatlonile. Kõigi eelduste kohaselt peaks ma ise ka homme varavalges sinna külma vette ronima, et ette võtta oma Kolgata teekond, mis peaks sisetunde kohaselt lõppema ca 11,5-12 tundi peale starti Keila Tervisekeskuse (ujula) ees!

Nii-öelda täiuslikust ettevalmistusest on puudu ainult transpordivahend, mis otsustas eile õhtul Edgarstani Siberi küla meenutavatel tänavatel sõna otseses mõttes vedru välja visata - bussi torsioonvedrustus murdus põhja küljest lahti ehk siis viskas vedru endast eemale! No aga sellest problöeemist saab üle, egas siis autod maailmast otsa lõpe...

Üks väike mure on veel - nimelt ei ole õrna aimugi, mida keha homse pingutuse ajal nõudma hakkab. Homsest poolest päevast ajaliselt isegi pikema rattasõidu (Tahko180 2008) kogemus on olemas, aga see oli algusest lõpuni ratas. Homme aga tuleb ca 7 tunni pealt jooksma hakata ja siis vist enam eriti palju ei söö, loksuma hakkab. Pigem söön täna ja ka homse rattasõidu ajal tuleb suuga kõvasti tööd teha, sest 4,5-5 tunnine jooksuots tahab korralikult laetud energiavaru.

Tehnilise poole pealt peaks kõik korras olema, olen viimasel nädalal kõvasti oma ratast täiustanud, proovinud erinevaid sõiduasendeid jne jne. Homme kasutatav riietus on kah viimastel pikematel rattasõitudel (pikim neist 120km) kogu aeg sama olnud, noh ikka selleks, et igasugu üllatusi vältida.
Aero.......
Lisaks kõrgetele jooksudele on sebitud ka tilgakujuline kiiver, aga selle kasutamise otsustan juba kohapeal. Kuumema ilmaga kipuvad selle peakatte sees ajud keema minema. :)

Olen viimastel päevadel üritanud homse asja peale mõelda nii vähe, kui võimalik. Samas olen ka iseendaga ära leppinud ja loobunud igasugustest ajalistest eesmärkidest. Homne triatlon on nö proovikiviks, kas minus on ainest näiteks sama asja veel ka tulevikus läbi tegema või siis lausa miks mitte igal aastal üks Ironman läbi teha. Kui aga juba esimene teha enda jaoks vastikuks, siis....

Vaatamata kõigele olete kõik oodatud homme kella 19:30-20:00 paiku Keilasse! Mida rohkem teid kohal on, seda rohkem on mul eesmärki kogu see kupatus ikka ausalt läbi teha!

Ja nüüd tahaks ma ühe kohaliku staarihakatise kombel soovida: Palju edu mulle kõigi teie poolt!!!!


5 kommentaari:

  1. Võta heaks,annan 99% edud sulle kaasa, 1% jätan Võrru, et siinsed spordivõistlused ka õnnestuksid!

    Loodetavasti kohtume veel!:-)
    Merike

    VastaKustuta
  2. okas päkka ja igale poole mujale ka. tuleb homme rattatiirul ehk sealtkandist ka läbi raudsete meeste kätt suruma.

    VastaKustuta
  3. Praeguseks peaks sul ujumine läbi olema ja juba velo seljas. Ma hästi ei kujuta ette, kuidas on võimalik peale 180km ratast joosta 42km.
    Tee ära.


    Külts

    VastaKustuta
  4. Kyllokene, kell 11:10 oli juba kumm vahetatud ja rattaga sõidetud juba üle 65km......

    Ja jooks läks küll üle kivide-kändude, aga 4:44 oli purgis!!!

    VastaKustuta