kolmapäev, 15. juuni 2011

Tour de Rõuge esimene startija!

Täna asusin koostama reedel algava Eestis ainulaadse kolmepäevase maastikurattatuuri stardiprotokolli ning mul ei olnud mingit kahtlust, et esimese startija õiguse ehk stardinumbri 1 saab endale Andre Pukk. Andre on üks neist seitsmest Eesti ratturist, kes (inim)rööviti täiesti mõistetamatutel asjaoludel 23.märtsil Liibanonis. Veel veebruari lõpus palus Andre ennast taas tuurile kirja panna, teadmata siis, et nende planeeritud nn Javea tuur, mis pidi kestma 19. märtsist kuni 2. aprillini, on veninud nii nende kui ka meie jaoks liiiiiiiiiiiiiiiga pikaks!!!

Ma väga loodan, et üks röövitutest, Aux ehk August Tillo, ei pahanda, kui avaldan siin ühe lõigu tema kirjast ca kuu aega enne Lähis-Idasse minekut:

Ütlematagi on selge, et 19.märts-2.aprill toimuv Javea velotuur on iga professionaalse harrastaja jaoks üks hooaja peaeesmärke. Mitu pikka ja pimedat kuud baasettevalmistust on nüüdseks selja taga ning järelejäänud vähesed nädalad kuluvad erialase võimsuse ja kiirusliku vastupidavuse arendamisele. Füüsilise ettevalmistuse peensustel ja treeningmetoodika finessidel praegu rohkem ei peatuks, pigem tahaks rõhutada psühholoogilise ettevalmistuse olulisust. Iga professionaalse harrastaja jaoks on hooaja eesmärkide saavutamise seisukohalt ülioluline õnnestunud vaimne transformatsioon tsiviilkodanikust tippsportlaseks.

Tjah, takkajärgi tark olles võib ainult kurvalt nentida, et tegelikkuses (elu on ikka vahel karm) on toimunud transformatsioon tsiviilkodanikust hetkel teadmata saatusega vangiks teadmata eesmärkidega röövijate kätes.

TULGE TAGASI, MEHED!!!

Ka siin on tuure, mis vajavad sõitmist! Ja ma ei räägi ainult algavast Rõuge tuurist, vaid ühest teisest sõidust - kes teab, see teab!!!

Oma pisikese avaldusena kaugel maal vangis olevate sõprade toetuseks trükkisin kõikidele Rõuge Tuuri osalejate numbritele kollase lindi kujutise...


1 kommentaar: