teisipäev, 1. märts 2011

Üts ummamuudu liin!

Tahaks näiteks kirjutada veebruari kuu treeningutest või eelmise nädala kokkuvõttest või lausa koerajunnidest, mida on miljon kilo Pääsküla rabas, kus ma oma jooksutreeninguid teen. Aga ei saa, sest täna situti hinge, ja situti sügavalt!


Oleme koos venna ja Silveriga korraldanud seitse korda Haanja100 nimelist üritust. Kes on käinud, see teab, millest ma räägin. Eelmisel aastal ilmusid Haanja100 (Eesti raskeim maastikurattamaraton) kõrvale ka Haanja Suusa100 ja Haanja Jala100. Selleks aastaks sai käed löödud ka Võhandu Maratoni korraldajatega, et luua uus ja omanäoline Võrumaa Nelik100, kus osaleja peab tulemuse saamiseks läbima märtsis 100km suuskadel, siis aprillis 100km paadis (kanuu, kajakk, süst, sõudepaat, raft), edasi oktoobris 100km MTB-l ja oktoobri lõpus 100km jala. Idee missugune?!?

Aga Võru Linna kultuurikomisjon istus koos ja otsustas, et ca 400 osalejaga rattaüritus Haanja100, mis saab alguse ja mille finiš on Võru linnas, mis toob minu hinnangul iga aasta Võrumaa ettevõtetele käivet ca 600-700 tuhat krooni, ei ole Võru linna kui kohaliku omavalitsuse poolt rahalist toetust väärt. Vaatamata sellele, et nad on seda üritust eelnevalt 5 aastat toetanud, vaatamata sellele, et ma toon terveks turismi mõttes tühjaks hooajaks Võrru ca 150 välismaalast, pluss veel ca 200 pärismaalast, kes ööbivad Võrus 2 ööd.

Egas elu seepärast seisma jää. Asi polegi ju tegelikult selles paarisajas euros (just nimelt näiteks 192€ eraldati juulis Võrus Tamula ääres toimuva Eesti Triatloni Karikaetapi toetuseks, mida ka mina korraldan), asi on põhimõttes - kas kohalik omavalitsus peaks toetama üritusi, mis toovad raha tagasi või toetatakse üritusi, mis ise hakkama ei saa, aga millest ka kohalik ettevõtja mingit tulu ei saa. Simple question, million answers!!!

Tramaivoi, tahaks öelda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar