teisipäev, 9. november 2010

Terase karastamine!

Eile sain rattateenindusest kätte oma nö talveratta - veidi ümberehitatud vana, vist aastal 1999, ostetud KHS Crest'i. Vana ront sai üsna korraliku upgrade'i, enamus juppe on pärit vahepealse ratta KHS Alite 4000 pealt - XT kassett, LX esijooks, Deore Combo lingid-shifterid, Deore V-pidurid ja Deore esivahetaja. Tagavahetaja on aga aus - vanakooli STX (see oli Deore eelkäija). Pedaalid ja sadula keerasin maantekalt maha ja...



...täna ei saanud muidu, kui pidi ikka proovima minema. Ilm oli küll kõike muud kui sobiv rattasõidu jaoks, aga kui esimese sooja sai sisse, polnd häda midagi. Lõpuks kogunes kokku 53,8km, aega kulus 2:41. Kõige parem oli Harku suur ring - ilusa lume all ja mõnus sõita. Maanteede peal ikka pritsis vett saapa peale, peab vist porikapikendused tekitama.

Aga miks säärane pealkiri - selle ratta raam on juba kord terasest ning karastamist ei vaja. Karastamist vajab see sadula-ja-lenksu vaheline tihend. Õigem on vist karastamise asemel öelda iseloomu kasvatamine, säärase ilmaga ei ajavat hää peremees isegi koera välja. Mul koera ei ole, eri oska kommenteerida!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar