kolmapäev, 9. veebruar 2011

Vormikõvera suund - vääramatult üles!

Peale eelmist 18-tunnist nädalat sai esmaspäeval puhatud, oli vaja ka, sest pühapäevane triatlon tegi ikka veidi vedelaks. Aga teisipäeva hommikuks oli asi korras. Kuna teisipäevane ilm oli nagu ta oli, otsustasin nö viimasel tunnil ümber ja läksin suuskamise asemel jooksma. Plaanis oli teha selline 10km ca tunniga. Jooksin kodust Nõmme suusasilla poole, kusagil 5km peal Hiiu jaama kandis oli aga tunne nii kuradi hea, et keerasin paremale ja panin piki Pärnu maanteed minema. Taskus olev telefon luges pidevalt kilomeetrite ajaks selliseid numbreid nagu 5:45, 5:47, 5:49, 5:36 jne. Uskumatu minek võrreldes sügisese ajaga, kui pisut kõrgema pulsi juures oli 6:30-ne tempo lausa kangelastegu. Aga läbi Pääsküla rabaraja koju jõudes kogunes kokku 13,4km ja aega kulus 1:18, keskmine km aeg siis 5:50!!!

Õhtul hilja käisin veel Nõmmel ujumas, enne vettehüppamist mõtlesin, et noh saaks 42 minti ujutud, oleks 2-tunnine spordipäev kirjas, aga vees tuli elu sisse, esimene km 17:00, teine 17:20, kolmas sama kiiresti, seega 3km 51:40-ga, aga panin edasi. Tund sai täis 3475m peal! Ujumisest pajatan varsti pikemalt, veebruar kujunebki ilmselt suures osas ujumiskuuks, kuna kodune süsteem ei luba muid asju palju teha. Eesmärk oleks ikka enne suve basseinis tunniga 3,8km täis saada, hetkel siis veel olen 325 meetriga miinuses.

Täna oli plaan teha hommikune ujumine, aga kuna haige laps tegi kella neljani tramburaid, siis lülitasin poole seitsmese äratuse välja. Õhtul pääsesin suusatama, plaan teha ca 20km ca pooleteise tunniga, rahulikult. Tegelikkkus oli teine, sõitsingi üsna rahulikult, keskmine pulss 137 (aeroobne lävi), aga keskmiseks kilomeetri läbimiseks klassikas kulus alla nelja minuti. Mis kiirus sellest torust siis tuleks, kui keskmine oleks minu TM-i tavaline 165-170???

Kolme eelpooltoodud treeningut kokkuvõttes võib öelda, et nii head minekut pole juba mitu aastat olnud, järelikult on TM-i jaoks vorm päris hea. Näis, kas järelejääva 10 päevaga saab veel midagi paremaks teha või asja hoopis kihva keerata!!! Elame-näeme!

Kel huvi, siis rohkem andmeid trennide kohta näeb siit!

2 kommentaari:

  1. Kas selliste ilmadega jooksmine nõuab mingit erijalatseid ka vist? Vahepeal mõtlesin siin isegi kergemate jooksuotste peale, kuni olude sunnil korra jooksin kodunt u.1km Lilleküla rongijaama ja tavaliste matkasaabastega oli küll tegu, et kurve välja võtta, mitte jalgu välja väänata või mitte ennast puhta sandiks kukkuda keset suusahooaega...ühesõnaga rohkem pole jooksmisele mõelnud! Aga blogipidajale edu ;)

    VastaKustuta
  2. Mul ei ole nagu erijalatseid, muidugi tavalise asfalditossuga ka ei jookse. Kasutan sääraseid jalatseid: http://www.salomon.com/ee/product/xt-wings-2.html

    Mõned kergliiklusteed on praegu vägagi joostavad, näiteks Pärnu mnt äärne Hiiult Pääskülani, puhtaks lükatud ja killustikuga kaetud. Üldiselt jooksen Nõmmel piki vaiksemaid tänavaid, Pääsküla rabaäärt ja kergliiklusteid. Eks pööretes ja üle vallide minekul peab veidi ettevaatlikum olema, aga saab hakkama.

    VastaKustuta