teisipäev, 1. veebruar 2011

Jaanuaris vaid 27:49!!!

Jah, just täpselt niipaljukest koguneski jaanuaris treeningtunde. Kas tunda muret või olla rõõmus? Ausalt öeldes ei oska praegu midagi kosta - ühest küljest kuna novembris-detsembris sai ikkagi inim(siis minu omade)võimete piiril trenni tehtud, siis kulus säärane väike puhkekuu ära. Teisalt egas ainult treeningtunnid näita kogu kuu füüsilise tegevuse mahtu, seal Tamulal sai ikka kümneid ja kümneid tunde mütatud, et Võru II Uisumaraton peetud saaks. Vähemasti eilane möödunud kuu viimane suusasõit Trummi-Harku radadel näitas, et füüsisega on kõik korras - kaks 15-kilomeetrist ringi sai klassikas läbitud 2 tunni ja 9 minutiga (km keskmine aeg 4:17), keskmine pulss 138, ehk siis täpselt anaeroobse läve peal. Kuna Harkus on lage maa, siis lõpus olid käed pisut valusad sest pidevast paaristõukest. Aga see eilne sõit lisas üsna palju vahepeal juba kaduma hakanud eneseusku juurde!!!

Uisumaraton sai siis läbi hädaorgude ja muu jama lõpuks ikkagi peetud. Kahest eelnenud sulast ja kahest kõvast tuisust jäi ilmataadil veel väheks, võistluspäevaks sokutas ta järvele iiliti 10-20m sekundis puhuva tuule. Plaanitud soojendusega telgid ja muu kama jäigi tuule tõttu üles panemata, kõrvaltvaatajale võis asi küll tunduda sellise paraja külavõistlusena. Aga egas looduse vastu ei saa...

Ega sest uisukast ei tahagi ise rohkem kõnelda, las teised räägivad:

Veebruar on palju rahulikum - kui oskuslikult tegutseda, siis leiab trennitegemiseks üsna palju aega. Poiss (1a ja 7 kuud) käis täna esimest päeva lasteaias. Esialgu käib ta seal paari tunni kaupa, muu aja istun poisiga kodus. Jooksma saab siis varahommikul ja suusatama õhtul 18-20 paiku. Ujumisest ei tule selle graafikuga midagi välja! Loodan väga, et see lasteaia aeg hakkab vaikselt pikenema, saab normaalselt päevasel ajal trenni teha. Elame-näeme!

Aga võtaks siis ikka jaanuari kokku ka, mis siis, et häbiväärselt lühike kuu:
Suusatamine 22h ja 23min, 294km (klassika 12:57 ja 164km, uisk 9:25 ja 130km)
Uisutamine jääl 3h 18min ja 76,6km
Jooks 2h 8min ja 19,7km

Kokku siis 27h 49min ja 390,3km

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar