reede, 18. veebruar 2011

Varustus testitud, korvpallipüksid ei kära!

Pärast nädalast viirusega võitlemist otsustasin täna suusale minna. Oli ka viimane aeg, sest ümberringi kõik testivad oma varustust, mina aga jagan blogis nö vanale rasvale ehk kogemusele põhinevaid õpetusi. Täna saan siis ka ise sellest tegelikust asjast rääkida.

Jälgides erinevate TM-i osalejate nö inimkatseid pühapäevaks õige varustuse otsimisel jäi kohati mulje (peamiselt staarsuusaajakirjaniku blogi põhjal), et väljas valitseb Ice Age 4! Võtsin seal ka ise sõna mõne ettepanekuga, mida nüüd veidi häbenen. Nimelt olin nädal otsa nö nelja seina vahel istudes ise ka parajas paanikas, et mida selga panna, kuidas nägu teipida, kust uued varbad saab jne jne jne. Massipsühhoos on nii vägev, et olin juba võidusõidust loobumas, plaanides pühapäeval paksudes vattides iga hinnaga Otepäält Elvasse matkata!

Täna tekkis kella 19 paiku võimalus minna testima varustuse külmapidavust ja suusa libisemist-pidamist. Nimelt on mu määrdemeistrist vend suutnud paari päeva jooksul Haanjas valmis testinud sihukese määrdevariandi, et hoia ja keela. Proovisin seda variant täna ja, õu mai gaad!
Kes Trummi radasid tunneb, see saab järgnevast näitest aru. Harku poolt tulles läbisin tunneli ja otsustasin laskumist (loe: tuulekülma) testida ja lasin tunneli laskumisest alla - suusk libises ilusti suusasilla alt läbi ja sinna rööbaspuudeni välja - sellist lipet ei ole ma Trummis veel näinud. Nii et kellel suusk veel tegemata, siis mu venna juurde veel mõni paar mahub. Sõidan homme Tallinnast Võru poole kell 10. Paari hind 40€!!!  

Pildike Haanja määrdeköögist, tehtud täna kell 16:00

Aga suusk suusaks, ega temal ju külm ei ole! Külm võib minul hakata, seega riietusin täna järmiselt:

- selga alates oma nahast ja pulsivööst siis pesu, windstopperiga pesu, fliis, teine fliis ja vest - kui keha läks soojaks, tundus, et isegi palju on seljas, samas laskumisel oli väike külmatunne - diagnoos: paras, sobib.

- jalga pesu, windstopperiga jooksupüks, soe suusapüks - palju sai, tavaliselt trennis reied ei higista, täna oli aluspesu märg - diagnoos: mõtlen veel, aga vähemaks kardan võtta.

- pähe buff, mask ja suusamüts (kõik ülalpoolnimetatud tooted, va Buff® ja windstopper jooksupüks, on Craft'i toodang, in god we trust) - unustasin põsesarnad ja nina Weleda Baby kreemiga määrida, aga Nõmme -20°C juures oli ok - diagnoos: nii jääbki, võib olla panen alguseks ühe mütsi juurde, sest esimene 5km oli laubal külm.

- ostsin täna saapa sisse Võru firma Ritico Thermo tallad - viskasin Salomoni originaal sisetalla välja ja panin Ritoco fooliumiga sisetalla asemele, sokk mingi Coolmax (START! müüb), saapale (Salomon CarbonPro) tõmbasin peale tööriista poest ostetud töösoki, sinna tõmbasin noaga paar lõhet ja töötas - palav ei olnud, aga soe küll, peale 8km sõitu rebisin ühe saapa pealt soki ära, järgmise 6km-ga jalal otseselt külm ei hakanud, aga jahedamaks tegi varbad küll - diagnoos: sokist piisab, fooliumtald on põhitegija.

- sõrmed täna põlesid kuumast, sest Crafti aluskinda peal oli Rex'i suusakinnas ja selle peal ehituspoest ostetud kitsenahast käpik! Võtsin peale 10-t kilti käpikud ära, midagi ei juhtunud - diagnoos: kuni stardini hoian käpikuid käes, siis panen seljakotti - kui ikka karmiks läheb, on mul veel 2 paari suusakindaid + käpikud kusagil metsavahel olemas, sõrmed jäävad alles!
Toko rihm lubab sellist trikki teha, tavarihmaga on asi keerulisem!

Kui see minu poolt testitud varustus ei andnud ühe tunni jooksul ühtegi märki külmast, siis loodan väga, et pühapäeval saan samas kestas veeta mõnusalt ca 4 tundi. Ainus jama on vist see, et see kuradi viirus on minu hüpervormi sisse kõvad hambajäljed jätnud - varustus on valmis, suusad on libedad, aga kui ikka jõudu ei ole, siis pole pühapäeval midagi teha! Pühapäeval ca 10 minutit peale kella 10-t on asi selge, kas tuleb sõit või ei tule.

Edu valmistumisel ja ainult tarkade otsuste tegemisel, -25°C on tavaelus nö kuki-muki, aga täispurjes kusagil külmade Harimägede vahel naabri-vellole ärapanemiseks ei ole see mitte kõige õigem õhutemperatuur. Hoidke end!!!!!!!

3 kommentaari:

  1. Yo, kus neid imesisetaldu müüakse, palun. Tänks!
    Marko

    VastaKustuta
  2. Mina ostsin Järve keskuse mingist Super-Box'ist või Kodu-Extrast!. Aga ilmselt on neid igas kingapoes ja suuremas marketis, seal kus on kingamäärded jne

    VastaKustuta
  3. Tänan veel kord!M

    VastaKustuta