esmaspäev, 21. veebruar 2011

Pool aastat ehk 181 päeva peaeesmärgini!

Tartu Maraton on möödas ja unustatud. Kaklus on läbi, rusikad tasku tagasi! Finito!

Aeg on vahetada sagedust ja keskenduda peamisele - Eesti Täispikk Triatlon toimub 21. augustil ehk siis täpselt poole aasta pärast, veelgi täpsemalt on stardini jäänud 180 päeva ja 19 tundi ja 52 minutit!!!

Mis mind siis ees ootab?
1. osa - ujumine. Kell 8 hommikul tuleb hüpata vette ja kroolida 3,8 kilomeetrit. Vee temperatuuri ei ole ilmselt mõtet ette prognoosida, aga eks ta seal 17-19 vahel peaks olema. Igal juhul on vaja kalipsot. Ujumise tahaks lõpetada alla tunni, aga selleks on vaja veel kõvasti ninaga kloori künda ja krooli jalgade tööd täiustada. Senised katsetused basseinis on andnud 3km tulemuseks 51 minuti kandis ja tunniga suutsin läbida 3475 meetrit. Enne järve minemist tahaks bassus selle 3,8km alla tunni ära teha.

2. osa - ratas. Peale ujumist peab 3-4 minutiga rattale saama, ees ootamas 180km ehk siis suures piirdes Tartust Tallinna. Trass on õnneks üsna sile, aga samas ka tuultele avatud. Aasta-aastalt on seni olnud üsna erinevad olud, loodame parimat. Eesmärk on hoida kogu rattaetapil keskmist kiirust 34km/h, mis teeks etapi läbimise ajaks 5h ja 20 minutit. Kaldun arvama, et oma tavalise maanteerattaga on säärase tempo hoidmine üsna raske, seega on korraliku TT-ratta laenamine või TT-lisavidinate ost enam kui vajalik.
Säärane isend on hetkel müügis 1650 raha eest..huvi on, aga raha põle!
3. osa - maraton. Eks see saab üks kirstunael olema, seetõttu vajab just see distsipliin suurimat järeleaitamist. Tean, mis tunne on jooksma minna peale 90km pikkust rattasõitu, tookord oli distantsiks poolmaraton. 2 nädalat enne täispikka saab Pühajärve TriStaril ka vahest väikse tunde kätte, siis küll on vahekorrad 100 ratast ja 10 jooksu. Aga maratoni eesmärgiks sean endale 4 tundi ja mitte sekunditki üle! Kuna joostakse ca 3km pikkusel ringil (14 ringi), siis peab ringiajaks sättima 17 minutit.

Ja mis need plaanid siis kokku annavad ehk mis lõpuajaga plaanin Keilas kell pool seitse õhtul lõpetada? 10:30 on need lõpuaja numbrid, mis saaksid hinde viis pluss! Olen enda jaoks paika pannud ka hinded 5, 4 ja rahuldav, aga avalik eesmärk on ikka see 10:30!!!

Täna veel taastun eilsest ja ravin hingamisteid, homme hakkan ironman'iks valmistuma!!!

1 kommentaar:

  1. Tere,
    Kõva eesmärk! Ja veel kõvem, et julged selle välja öelda.
    Jõudu treenimisel.
    AlarS.

    VastaKustuta