teisipäev, 1. oktoober 2019

Ich bin ein Berliner!

Võimas oli! Aga ei meeldinud! Ehk siis, tehtud, aga tagasi ei läheks - kui siis, nt rullimaratonile!
Checkpoint Charlie - check!

Aga, et aus olla, siis mulle ei meeldi massid, muidugi juhul, kui nad ei osale minu korraldet sündmustel! Berliini maraton on ilmselt maailma üks suurimaid maratone osalejate arvu silmas pidades ja see on ka tema võlu ja häda! Igasugu probleemid, mis johtuvad suurest osalejate arvust, olid ka Berliinis näha! Aga palun järgnevat võtta mitte tavalise eestlase virisemisena, vaid ühe kah korraldaja kokkuvõttega tema osalemisest Abbott World Marathon Majors ühest osavõistlusest!
Trabant-limo - võimalik vaid Berliinis!
Egas sinna Berliini maratonile niisama saa, miskid loosid ja muu, mina kasutasin kindlat varianti, ehk siis ostsin endale stardikoha, ilmselt tunduvalt suurema summa eest, kui läbi looside ja muu oleks saanud! Tegin otsuse veebruari alul, just pärast seda, kui olin kuu aega järjest jooksnud iga päev ühe tunni ja läbinud Cran Canaria maratoni viie tunni piirimail. Arvasin siis, et jätkan oma tunniseid jooksuotsi ja lähen Berliinis 4 tunni piiri alistama, aga see kuradima vene vanasõna on ikka jummalast õige - tahtsime parimat, aga läks nagu alati!
Trabide paraad Berliinis.
Suutsin aprilli algusest kuni septembri lõpuni oma jooksukilometraazhi täiendada tervelt 50km võrra, ehk siis läksin pühapäeval Berliinis starti nö treenimata! Ärge seda kodus järgi tehke, palun! Mind päästis viimaste kuude tihe välitöö ja Haanja100 rattaraja lõikude läbisõitmine, ehk siis igapäevane pidev füüsiline tegevus, aga sisimas oli ikka hirm nahas, uurisin kontrollaega (6:15) jne, ehk siis olin üsna pabinas, et ikka see "suure raha" eest ostetud stardikoht ka lõpetaja medaliks formeeruks!
Enne starti koos Riigipäeva hoonega!
Etteruttavalt võib öelda, et formeerus ja lihtsamalt, kui karta oskasin. Selle aasta teisel (sic!) maratonil jäi hooaja tippmark küll löömata, aga jõudsin turvaliselt finišisse ajaga 5:10:57! Saja maratoniga kaasnev kogemus ütles mulle enne starti, et antud olukorras on parim minna teele, kasutades juba teisest kilomeetrist 25-ndat energia tarbimise rezhiimi (900m jooksu+100m kõndi), arendades keskmist tempot ca 7:20min/km. Uskusin, et jõuan enne järgmisele, 26-ndale rezhiimile (400+100+400+100), lülitumist turvaliselt 21km peale. Keha aga arvas teisiti, lubades mul niimoodi liikuda lausa 30km märgini, andes alles seal märku, et jätkusuutlikkuse tagamiseks tuleb ümber lülituda 26-ndale rezhiimile.
Berliini maratoni liidrid esimesel kilomeetril.
Ja siis sündis ime - vaatamata lisandunud 100m kõnnile kilomeetri kohta tõusis tempo alla 7 min/km, küündides kiireimal, allamäge kilomeetril lausa 6:12 peale! Hakkasin mõtlema, et võiks teha negatiivse spliti, mis paneks kogu sellelele kahtlasele värgile ette suure ja rasvase plussmärgi! Julgesin mõelda, ega teha oli seda raske, sest peaaegu et võimatu oli kusagil 35-40km sektoris leida mõnda tegelast, kes veel jookseks, eriti veel tempoga alla 6min/km! Ise liikusin oma kõnnisadasid meetreid tehes raja servas või isegi kõnniteel, enamus osalejaid loivas aga seal, kus juhtus, enamasti veel ka kolmekesi kõrvuti... Slaalom märjal, lompidega rajal ei ole see tegevus, mida sa ootaks viimasteks kilomeetriteks. Õnneks läks viimasel paaril kildil rada laiemaks, mis lubas veelgi tempot lisada. Brandenburgi väravate alt läbi ja ZIEL juba paistis. Negatiivne split üle kahe minutiga oli tõsiasi, Berliin - tehtud! 27974 koht, esimene pool 2:36:32 (koht 30051), teine pool 2:34:25 (koht 23323)!!!
Race report!
Eks me nüüd vaata, kuhu edasi? Äkki kahe nädala pärast Kõrvemaale? Või nelja nädala pärast Haanjasse? Vaatan seente pealt!
Berliin, Tiergarten. 29.09.2019 - suured sirmikud keset linna!!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar