neljapäev, 2. juuni 2016

42,195 Contra toeks!

Et taaskord, eitea mitmes juba, kõik ausalt Agu Sihvka kombel ää rääkida, pean alustama sellest, et pealkirjas toodud nummer on küll miskitpidi õige, kuid komaga eraldatud arvud märgivad erinevaid ühikuid. Contra 50-nda juubelimaratoni master-plan nägi ette 42,195km läbimist Võru linnastaadionil, mis teeks siis ringidesse ümberarvutatult kokku 105 staadioniringi ja siis veel 195m peale. Minu vaim või siis pigem keha eile selleks valmis ei olnud ning nii sündiski selle üsna nüri töö käigus seal umbes-täpselt 10-ndal kilomeetril plaan B, mis nägi ette, et jooksen vaid 42 ringi ja 195 meetrit!
Eile enne starti koos kõigi osalejate ja lastega!
Minu eilse Contrarünnaku eelne viimane maraton sai läbitud valuvaigistite toel märtsi keskel Barcelonas, viimane jooks enne seda oli 11km pikk ning päädis Palma de Mallorca maratoni katkestamisega 10. aprillil. Sihukese "tõsise jooksupagasi" pealt maratonile minek on juba omajagu kreizi ettevõtmine, kuid tagasi vaadates võib tõdeda, et mõnikord on ka õnneks läinud, nagu näiteks SEB Tallinna maratoni 4:45 tempomeistri jooks, mis sai ära tehtud kahekuise jooksupausi pealt. Päevad ja stiimulid ei ole vennad, paraku!
1:15 ehk siis 10km ehk siis 25 ringi jutti lugeda
pääst luuletusi ja veel maratoni sees, le-le-legendaarne!
Aga, parafraseeerides üht suvalist Eesti koondise venda mistahes vastupidavusalal, võin vaid öelda, et "Siit on nüüd hea edasi minna"! 1. juunil, üle mitme-setme kuu tehtud kahetunnine jooks ilma kataklüsmideta paneb mind uskuma, et talvel domineerivaks saanud vasaku reie probleem on taandunud ning saan taas joosta! Asi seegi!
Nii läksime eile koos mingi 25 ringi, kuni juubilar mikri haaras ja deklameerima asus...
29. detsembril 2017 pean ma jooksma oma sajanda maratoni, enne seda on vaja veel "vaid" 44 maratoni lõpetada! Aega selleks on jäänud 570 päeva, ehk siis nö gruba govorja iga 13 päeva takka on vaja üks maraton purki saada! Way to go! Nii väga tahaks selle 570 päeva pärast õelda Hannibal Smith'i kombel, et: "I'll always like, when the plan comes together"!
Pool kaksteist õhtul, kui tööinimesed magavad.....
Et minu vabandused eilse katkestamise pärast oleksid mõjusamad, palun lugeda Contra oma kokkuvõtet eilsest jooksuõhtust. Keegi, kurat küll, peab tööd ka tegema, kui teised lustivad! Onju?

Aga Contrale endale - oli häämeel aidata! Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde, sina luuleta, mina korraldan!!!


1 kommentaar: