teisipäev, 19. aprill 2011

Tagasi kodumaal, krdi külm on...

Eile saabusin peale 44:30 kestnud autosõitu tagasi Maarjamaale, täpsemalt Võrru. Tagasitee pikkuseks kujunes 3800 kilomeetrit, ise olin sangas Hispaania osa (6h ja 630km), edasi Wroclawi tagant Varssavisse (kurat, kogu see Poola on üks küla või teeremont või misiganes, aga sõita seal ei saa), ligi 350km üle 5h ja lõpus kusagilt Siguldast Võruni (200km ja 2h).
Tegin tee peal ühe pildi. Mis see on?
Kohe eile õhtul suundusin ratta seljas vaatama, kas meie Haanjamaa tõusud on ikka endiselt teravad ja pikad (tegelikult läksin suure murega vaatama Haanja kandi lumeolusid, et kuidas ma ikka selle Rõuge rattamaratoniga hakkama saan!)? Ausalt öeldes ei olnud, teravad olid mõned neist küll (need, mis Tour de Haanja eraldistardis ja 1. etapil sees on), aga pikkus on nagu ta on. Sealse (Hispaania) 6km üles ronimisega ei anna võrreldagi. Läksin eile sõitma lühikeste pükstega - eesmärgiga oma pruunide säärtega veidikegi Haanjas vedelevat lund ehmatada. Eesmärk pühendas abinõu - täna Haanjas juba täpsemat Rõuge rattamaratoni luuret tehes avastasin, et päevaga on lund kohe tõesti vähemaks jäänud! :))
Siit peaks 19 päeva pärast Elioni I etapi rada minema...
Aga kui nüüd täie tõsidusega asjast rääkida, siis sügisel planeeritud ja paika pandud täiesti uus ja omanäoline Rõuge Elioni etapi rada lükkub edasi aastasse ... (kui see saab toimuma juunis näiteks)!!! Praegu on küll olukord selline, et suurvesi lõhub ka väiksemaid külateid ja igasugune transport nendel teedel on võimatu. Üritan Suurel Reedel muudetud kujul raja läbi sõita, eks näis, kaua läheb ja kui hull lausmetsa vahel olukord on. Kui me ei saa singlitel Rõuge etapi tõsidust näidata, siis teeme seda mujal, aga sellest juba pikemalt Elioni sarja kodukal!

Ärge külmetage ja TREHVÄMI RÕUGÕN!!!

PS! Väikseid vihjeid uute Elioni rajalõikude kohta annab endomondo.com!

2 kommentaari:

  1. Kas pildil pole mitte suuremat sorti tuulegeneraatori laba? Muidu edu "korraldajaonu" rollis :)

    VastaKustuta
  2. 5 points, aga kas ta nüüd suuremat sorti laba on, selle koha pealt jään vastuse võlgu. Seal Poola parklas, kus ei saanud kaardiga maksta ja kus polnud tasuta peldikut, oli see tiiviku laba ainsaks tähelepanuväärseks elemendiks varjutamaks suurt kurbust Poola rahva raske saatuse üle... :)))

    VastaKustuta