reede, 11. märts 2011

Vasa, pikemalt!

Kuna eelmine postitus sai tehtud kiirustades, siis üritaks nüüd veidi pikemalt.

Kunagi eelmisel kevadel hakkasid paar sõpra peale käima, et vaja ikka Vasale minna ja pöördusid minu, kui seal käinud ja erinevate võistlusreiside orgunniga kokku puutunu poole sooviga, et äkki ma teeks neile reisi. Tehtud-mõeldud. Minu bussis on 7 kohta, seega pääses kaasa 7 suusameest. Reisil osalemise eeltingimuseks oli stardinumbri olemasolu ja jah-sõna minule. Läbi raskuste ja mitmete reisiliste muutumise saime lõpuks kokku sellise seltskonna, kusjuures viimane osaleja vahetus veel ca 48 tundi enne väljasõitu!
See eelmine pilt on küll kohustuslik lõpupilt, aga ega me enne kogu tiimi ühele pildile kokku ei saanud. Läksime siis kolmapäeva õhtul laeva, hommikul olime Stokis ja peale lõunat juba Moras. Seal said 2 meest ajakirjaniku akrediteeringu (ajaleheks "Lounaleft" :) ) ja kõige tähtsama asja, ehk autokleebise:
See kleebis aitas palju - lubas stardis parkida stardikoridorist ca 150m kaugusele, lubas finišis murda läbi ummikute ja pääseda praktiliselt finiši juurde. Abiks ikka. Aga asjast - eelmises postis sai lühidalt tegemised üles loetud, alustan sealt, kus pooleli jäin. Mustikasõit sõidetud,
oli aeg hakata põhisõiduks valmistuma. See tähendab siis korralikku laadimist ja põhjalikku määrimist. 3 meest otsustasid oma määrdevaistu testida, ise panin neljale mehele oma variandid. Valik oli üsna ahtake, sest nö õige pulber ei olnud kaasas, aga kokkuvõttes minu variandi vastu suurt kisa peale sõitu ei tõstetud, isemäärijad olid natuke vaiksemad. Missa ikka enda kallal ilgud! :)
Põhisõit on suursündmus nagu ikka. Kui ikka stardis on ca 15000 sõitjat, siis on rivi üsna pikk. Stardipaigas näitas kraadiklaas hommikul -16°C, kõigil oli karp lahti, et mida? Aga noh ca 200-300 meetri sügavuse oru põhi on kõrgrõhkkonna hommikuti ikka jahe. Stardihetkeks (8.00) jõudis päike ka stardikoridori üle kullata ja läks kohe soojemaks.
Peale starti kihutasin kohe rajale, aga üsna peagi sai ca 5km sõita esimese käiguga - ummikud missugused ja kõik on niiiii viisakad, et endal ei tekkinud tahtmistki laiama hakata. Parkisin ennast 23-ndale kilomeetrile:
Liidrid tulid sinna tunniga, minu esimene hoolealune 1:17-ga


Edasi passisin-jootsin veel 41-sel ja 77-ndal kilomeetril. Kui ikka igas paigas ca pool tundi ära olla, siis rohkem üksinda ei jõua. Õnneks on Vasaloppsvägen pidevalt rajale nii lähedal, et peale parkimist kulub rajani jõudmiseks 3-5 minutit.

Suurem osa punti tuli Mora kiriku juurde 5 ja 6 tunni vahel, 2 viimast laekusid veidi hiljem. Õhtul kõvad lihad, taastusjoogid ja hommikul juba Stoki poole teele. Teisipäeva hommikuks olime Tallinnas tagasi!

Hyvä reis oli!!! Ja saladuskatte all võin öelda, et järgmisel talvel taas minek!!! 2-3 kohta juba kinni, edasise suhtes on nii, et kes ees, see mees!!!

3 kommentaari:

  1. Mul on tõsine huvi järgmine aasta Vasaloppetile minna. Oleksin huvitatud kaasa tulemast. Millal sinna õige aeg on ennast kirja panema hakata ?

    VastaKustuta
  2. Ma ei teagi täpselt, esimene soodsam voor lõpeb kusagil mais ja eelmine aasta augustis oli sold-out!

    VastaKustuta
  3. Aitäh info eest. Registreerin ära. Mulle Rootsi võistlused meeldivad - Lidingöloppetil jooksmas on juba käidud, nüüd oleks aeg teisel suurüritusel Vasaloppetil ära käia.

    VastaKustuta