teisipäev, 7. mai 2013

Holdeni blogi nimest ja muust....

Kuna viimasel ajal on ühe tuntud tuulelipu jututoas aeg-ajalt üles kerkinud mõttetu tähemärkide raiskamine teemadel doktor ja Holden, siis tahaks veidi asjasse selgust tuua! Ja alustaks Agu Sihvka kombel sellest, et kunagi üle kahekümne aasta tagasi sai ülikooli ajal Nõmmel Männiku kandis erakas elades üsna palju raamatuid neelatud. Üks neist oli muidugi "Kuristik rukkis" ja kuigi mul polnud tollal mingit tahtmist või vajadustki ennast mingil moel selle raamatu peategelasega samastada, jäi selle Holden Caulfield'i eesnimi kuidagi minu ajusoppi pidama. Ja vist aastal 1995, kui oli vaja oma tollasele ettevõttele välja mõelda mingi nimi, tuli mälusopist sähvatus ja AS Holden oligi sündinud. Firmale sai tehtud ka oma domeen holden.ee ja nii ta läks.

Kunagi 2004, kui ma liitusin tuntud Eesti rattafoorumi veloclubbers.ee-ga, oli seal kombeks kasutada varju- või hüüdnimesid. Nii sai "holden" minu kasutajanimeks nii selles kui ka veel mitmes muus foorumis. Kunagi peale esimest Haanja100-t mõtles keegi (kui teaks kes, maksaks talle autoritasu) välja Eesti raskeima rattamaratoni slogani "Ainult hulludele". Sealt edasi nimetasid osad Haanja100 osalejad ennast hulludeks ja mind, kui Haanja100 korraldajate pundi nö kõige avalikumat tegelast, hakati kutsuma hulluarstiks või siis fooruminime kaasates doktor Holdeniks.

See oli nüüd selle aliase nö ajalugu. Kui ma kuus aastat tagasi hakkasin tegema esimesi arglikke katsetusi oma spordiradadel läbielatut kirja panna, sai selle jaoks loodud blogi ehk veebipäevik ning panin kuidagi automaatselt blogi pealkirjaks Holdeni blogi. Ühel hetkel aga läks see blogisüsteem Google'i alla ja siis oli vaja endale luua mingi kasutajanimi. Kuna "Holden" oli juba hõivatud, aga "dr Holden" oli vaba, läks see "dr" sinna aliase ette. Ja oli ta seal rahulikult mitu-mitu aastat kuni selle hetkeni, kui "Eesti vaieldamatult tsiteerituim spordiblogija" võttis asja-eest-teist-taga kätte ja hakkas oma blogis võõras keeles mind laimama. Minu nõude peale oma esitatud lausvale ümber lükata ja minu ees vabandada, hakkas tuulelipp Julk-Jüri kombel ühe jala pealt teisele hüppama, aga "Lible tegi, Lible tegi" asemel on ta juba kümmekond päeva selle doktori kallal irisenud ja seda pidevalt ette heitnud. Kõik on ju õige, igas demagoogia aabitsas on kirjas, et probleemi tekkimise korral juhi tuli probleemilt kõrvale ja hakka pseudoprobleemidega tegelema. Sest äkki lugejad unustavad probleemi ära ja leiavad endale uue pekstava?
Olid ajad! Rohkem ma selle postituse juurde pilte ei pane, sest teema
on piisavalt tõsine, et seda värviliste piltidega rikkuda....
Foto: Sulev Kraam alias "sull".
Mis ma nüüd siis teen? Nii kui proovisin korrakski oma kasutajanime muuta, sain ühelt krooniliselt haigelt kohe ähvarduse, et enam ta ravile ei tule. Kui me näiteks räägime telefonitsi tuntud doktor Leho Ripsiga, siis olenevalt sellest, kes kellele helistab, ütleb kõne vastuvõtja alati tervituseks: "Tere, doktor"! Üleeile Viljandis Mulgi rattamaratoni väisates (ei osalenud) tervitasid mitmed inimesed mind sõnadega: Tere, doktor"! Ma ei ole mitte kunagi kasutanud seda teaduskraadile viitavat lisandit oma pärisnime juures, sest "doktor Ivar" või "doktor Ain-Ivar Tupp" kõlaks minu jaoks pühaduseteotusena. Meil on juba Schibstedi kontserni kuuluvas Kanal 2-s tohter Olaf (hr Suuder olevat oma sõnul kunagi haiglas töötanud) ja Raadio2-s on doktor Koit (Raudsepp). Lisaks on olemas üks eestlannaga abielus olev britist dj Rhytm Doctor.  

Oma aliase juures aga võtan seda doktorit kui omadussõna, nagu "vinge" või "lahe" vms. See "holden" on minu alias ja see "doktor" on omadussõna! Aga jah, kahjuks peab sellest arusaamiseks mõnel minu ülipikal üritusel osalema....

Nüüd aga palun oma lugejate abi väikese gallupi korraldamiseks - pange kasvõi siia kommentaariumisse kirja, kas te pooldate või eitate minu Google'i kasutajanime "dr Holden" kasutamist minu poolt. Luban, et vastavalt gallupi tulemustele võtan kasutusele vajalikud meetmed!

PS! Hää(d) lugeja(d), kes postitab(vad) tollele peldikuseinale minu blogist tsitaate või tõstavad esile mõnda minu siin blogis kajastatud või endomondos nähtud sportlikku tegevust, PALUN ÄRGE ENAM SEDA TEHKE! Mul on häbi oma nime (loe: aliast) peldikuseinal lugeda!!!


33 kommentaari:

  1. Olgugi, et viimastel aastatel olen ma raviseanssidest eemale jäänud, siis arvan mina et see on väga tore ja lõbus, et selline eesliide on ning mina pooldan selle kasutamist. Kui selle lühendi peaks eest ära jätma, siis tundub see lihtsalt kentsakas. Ma ka lugesin kunagi seda teist blogi, enam mitte iial. Mina soovin Sulle jõudu, jaksu ja edu igas ettevõtmises ning igal võistlusel! Ning loodan ükspäev raviseansil jälle kohal olla.
    Lugupidamisega,
    Robert

    VastaKustuta
  2. Minu arvates on kindlas (virtuaalses) seltskonnas välja kujunenud ja kasutusel olev hüüdnimi dr Holden täiesti aktsepteeritav. Kui viitan käesolevat blogi kellelegi suusõnaliselt, siis kasutan ise küll automaatselt Holdenit aga see võib ka tulla sellest, et pole veel ühelgi "raviüritusel" käinud.

    VastaKustuta
  3. Jah, ega blogi enda nimes ju seda probleemi tekitanud teaduskraadi ei eksisteeri, kasutajanimi on see, mis teatud tegelastele probleeme tekitab!

    Aga tule ravile, eks sa siis näe.... :)

    VastaKustuta
  4. Doktorikraadi saamiseks tuleb oma ala ekspertidelt tunnustus saada. Sina oled oled selle saanud kõigilt suusa-, ratta- matka- ja muudelt spordihulludelt. Ole meie doktor edasi kuigi ravi pole olnud edukas ja hullus pole taandunud.

    VastaKustuta
  5. Ma küll eelistan sind Ivariks kutsuda, sest ulle meeldivad inimeste nimed :) Samas on alias teatud kontekstis just rolli määraja ja "staarblogija" sitaloopimine on ikka üle mõistuse. H100 kontekstis oled sa Dr Holden kohe kindlasti ja sellest ei pääse sa ka aliast muuta püüdes. Keep Going!

    VastaKustuta
  6. Ma heameelega kutsuks sind nimega Ivar. Aga sobib ka doktor ja Holden. Täiesti arusaamatu kiun tuulelipult aga ju algas juba hapukurgi hooaeg ja kolm päeva nädalas peab midagi kirjutama. Viimasel ajal kahjuks meenutab sellist hüsteerilise eide pläma.

    Eero

    VastaKustuta
  7. Kurask, Ivar, sa ikka ei jäta selle s..ahunniku torkimist! Sulle kuluks üks korralik raviseanss ära. Näiteks H100 miili singlespeediga!

    doktorist ja Holdenist sa lahti ei saa! Ära loodagi! :)

    VastaKustuta
  8. nagu ka laulusõnad ütlevad: las jääda ... jne :D

    VastaKustuta
  9. See, mida ma oma blogis kirjutan, on minu oma asi. See, mida üks marionett oma tööandja blogis kirjutab, saab ka tema hävitajaks! Palju õnne talle!

    VastaKustuta
  10. Ivar, Holden, tunne end vabalt. Kuskilt on meelde jäänud, et kui kõike, mis kellegi kohta internetis, eriti kommentaariumis, liigub südamesse võtta, siis peaks 80% kas hullumajja minema või end oksa tõmbama. Relax and chill!

    VastaKustuta
  11. Ära pane teisi tähele ja dr jääb! Keep on going ;)

    VastaKustuta
  12. Tere, Ivar! Kuule, kõige lihtsam oleks sinna "Mina" rubriigi alla kirjutada, et Su kirjanikunimi on dr Holden ja rahu rannas. Siis ei peaks küll enam miskit irisemist olema. Ega muidu ka ei peaks olema, aga jumala loomaaed on teadagi rikkalik. Ära tee välja ja jätka oma rida, oled oma viitsimises ja tegemistes jube tubli! Tervitades Eola

    VastaKustuta
  13. Dr Holden kohe kindlasti. Keep Going!

    VastaKustuta
  14. Las koer(-ad) hauguvad... Praegune nimi on kogukonna poolt tunnustatud ja milleks seda vägisi väänama hakata? Dr Holden oli, on ja jääb.
    Kui mujale ei jõua, siis üks võistlus (seanss) on aastas alati kindel. Läbi lume või vee! :)
    Terv, Jannar

    VastaKustuta
  15. just. Nagu ütleb Põhja-Põlva vanasõna: solvumine on vabatahtlik. Eks PP peksab seda rauda, mis kuum on.

    VastaKustuta
  16. äkki jõuame põhiküsimusele lähemale, küsides - miks sa, ivar, sellest kodanikust ja blogist omale nii suure probleemi teed? arvan, et on täesti võimalik eestis elada, ühele suusarajalegi mahtuda, lausa samade iskutega suhelda, ilma et kodanik ajakirjanik peaks üldse häirima! kogu tema kontseptsioon nii ajakirjanikuna, hobisportlasena on üles ehitatud torkimisele, provotseerimisele, põrkimisele ja selle kaudu enda oluliseks tegemisele. ehk siis - sellest kõigest ärritudes, mängidki sa tema mängu, tema reeglite järgi. tunnistagem, et selle mängu initsiatiiv on alati tema käes... aga võimalus on mitte mängida seda mängu, selles ei pea osalema. ja tagasi küsimuse juurde - miks sa sellest omale probleemi teed?

    e. alabama

    VastaKustuta
  17. Aitäh senini tulnud tagasiside eest!

    Kuna selle blogi lugejaskond on viimasel ajal hüppeliselt kasvanud, tekkis vajadus nö uutele lugejatele veidigi avada taustu ja tagamaid, eriti just blogi nime ja selle omaniku kohta. Ja ikka selleks, et lugeja saaks õiget infot just siit, sest muidu võivad tal tekkida kusagilt mujalt kuuldud müra (loe: möla) põhjal valed arusaamad.

    VastaKustuta
  18. Pole küll ühelgi raviseansil osalenud, pigem eemalt mediteerides aga praegune nimi võiks Sulle jääda. Ühe kodaniku arvamuse pärast pole nime küll vaja muuta, las egomaniakk tegeleb enda pseudoprobleemiga ise.

    VastaKustuta
  19. Miks "staarblogija" arvamus Sulle üldse korda läheb? Aja aga oma asja edasi ja sellise nime alt nagu ise tahad!
    j.

    VastaKustuta
  20. Ei ole miskit gallupit või selgitusi või muud aruandlust vaja. Nagu eelpoolkõnelejad juba kirjutanud, siis igasugusele jamale ei pea jaksama reageerida, ehkki jama autor seda pasundab. Las minna ja läheks asjalikumate teemadega edasi.

    VastaKustuta
  21. Dr on igati ok. Keegi peale Herr PP ilmselt ei ole seda ka pidanud kõrgkoolikraadiks. Või milleks iganes.

    Ainult niipalju lisaks, et mis sa tühja ennast vaevad ja reageerid. Las ta jaurab omaette mida tahab või palju tahab. karavan läeb edasi.

    VastaKustuta
  22. Dr. Holden peab edasi jääma ja see on omamoodi tore reklaam ka kuulsale raamatule. Olen ammu plaaninud seda teost kätte võtta ja nime taga olevast tegelasest Sinuga paralleele hakata otsima aga pole siiani jõudnud.
    Küll aga ei saa ma sellest aru, et kui oled nii palju raamatuid õrnas eas neelanud siis miks lased ennast PP kiunust häirida ja miks seal üldse sõna oled võtnud? Kui üritasid seal fame-i koguda siis pole imestada, et PP ventika käima tõmbas ja sinna s...a loopima hakkas kuna kartis oma blogile konkurentsi. Ühesõnaga tee nii nagu enamus PP lugejaid teevad. Loevad ja kui miskit neid vihastab siis hingavad paar korda sügavalt ja loobuvad võitlemast (loe: kommi kirjutamisest)
    H-100-l näeme. rsk!
    Aarne

    VastaKustuta
  23. Minu meelest põeb see pillirits edevusnõrkust - mingu dr Holdeni juurde ravile, et end taas tavainimeste hulka möllida.

    VastaKustuta
  24. Ma olin tolles blogis aastaid nö stammkommentaator ja olen kunagi sinna isegi ühe postituse kirjutanud. Ja aegade jooksul sai PP-ga telefonitsi arutatud nii blogisse puutuvat kui ka muid maailma asju.

    Ilmselt ühel hetkel vennike tõesti tajus konkurentsi ja hakkas sitta loopima. Kahjuks ei vaadanud ta täpsemalt, kuhu ta seda viskas, sest tema poolt lendu lastud sitt lendas otse ventilaatorisse. Ja sealt teatavasti lendab see otse viskaja pihta tagasi.

    Ja ebaõnnestunud heite tulemus on käes ning seda on ka tolle blogi hetke kommentaariumis näha....

    VastaKustuta
  25. Ma olen seda mr.Rilleputs'u (nimi muudetud, kuid siinkirjutajale teada) üllitistenurka ikka viimasel aastal üritanud lugeda, kuid reeglina ajab see mind lihtsalt närvi. Kui ta teeb nalja seal oma kirjutistes, siis on need küll väga imelikud naljad. Aga kui ta ongi päriselus ka selline igal-pool-veri-kurgus-naabrile-ja-naisele-ärapanija-probleemi-ja-intriigitekitaja, siis minu kaastunne omastele.

    VastaKustuta
  26. Ahoi, dr Holden!
    Kuule, ma ise ka mõtlen ka mõnikord hirmuga sellele, et mis must saab, kui ma vanaks ja rumalaks jään ja paljas naine enam ei eruta.
    Kas ma tekitan ka endale siis pseudovaenlasi ja mõtlen välja endale probleeme...?
    PP kunstlik "vaenlase" tekitamine on ajakirjanduslikult veel kuidagigi mõistetav aga inimlikult " ohtõjopptvojumatt".
    Ära põe, pane rahulikult edasi.
    Riks, Tsainik

    VastaKustuta
  27. Tundub, et Pullerits on ravist kõrvale hiilinud ning haigus hakkab süvenema. Kõigil tervetel soovitan mehest ringiga mööda käia, pidi nakkama!! Ole ikka edasi drHolden, müra summutamiseks on vaja muretseda vaid kõrvatropid ja silmaklapid.

    VastaKustuta
  28. Igatahes oli tore nime tekkimise lugu lugeda! Rahvasuust algavad legendid ja nimed on toredad ja nende juurde tasub jääda, võiks isegi öelda, et nende vastu ei tasu võidelda. Liiati kui tegemist ju eufemismina võetava liitega, nagu sepa käed, arsti käekiri vms.
    Ei tasu põdeda ega vaielda mingi uskmatu mittemõistmatusega, selle asemel tuleb tegeleda oluliste asjadega. Rahvale meeldib ja las nii jääb!

    VastaKustuta
  29. Uutele lugejatele oli nimeselgitus vajalik! nüüd asi selge :-) jõudu. Aga et Eesti jaguneb kahte leeri ka juba bloginduses on tüüpiline, vist?

    VastaKustuta
  30. Heldene aeg millest kõigest teemat ei saa teha! Ühest küljest on tore, et mitteteadjatele asi puust ja punaseks tehtud, teisest küljest ei vääri, nagu te ütlete sita loopine, tervet blogipostitust tagasisideks. Loodan ka ise ükskord ravile tulla....

    VastaKustuta
  31. Dr Holden, pane aga samas vaimus edasi!

    VastaKustuta
  32. Dr Holden muidugi! Rumala tuuleveski pärast nüüd nime muutma. Kui mõni tahab olenemata vanusest lasteaia tasemel mängida, siis lasku käia, vaba voli. Aga enda tuju ja nime ei tasuks küll seepärast rikkuda/muuta!

    VastaKustuta
  33. Mnjah, ma lõpetasin Pulleritsu blogi lugemise juba mitu aastat tagasi ära. Ei kannatanud seda universaalset tõde lihtsalt väga pikalt välja. Nüüd siit loen, et vaat mis saag käima on tõmmatud. Ah las mees jõurab. Vanker veereb edasi ja varsti tuleb ennast järgmisele doktori raviseansile motoorset rahutust ravima vedada.

    VastaKustuta